Zomerdagen

Doordat wij een hoveniersbedrijf zijn, werken wij veel buiten. De laatste dagen is het erg warm buiten en schijnt de zon veel! Belangrijk is om jezelf goed in te smeren met zonnebrandcrème, en wanneer er buiten gewerkt moet worden zoveel mogelijk te bedekken. Erg klein, maar wel effectief is het dragen van een pet, het beschermt je hoofd wat erg belangrijk is!

Naast je goed bedekken is insmeren erg belangrijk, elke twee uur met factor 20 of hoger. Als u een kwetsbare huid heeft of veel transpireert is het verstandig regelmatiger in te smeren. De huid om de ogen is het meest kwetsbaar, bescherm dit ook goed! Blijf ook voldoende drinken zodat uitdroging voorkomen wordt. Bij veel buiten werken loopt u kans een zonnesteek te krijgen, neem voldoende rust en zoek de schaduw op. Een aantal symptomen van een zonnesteek zijn hoofdpijn, misselijkheid vermoeidheid en duizeligheid. Bij een zonnesteek is het belangrijk snel af te koelen!

Op de site van het KNMI is te vinden wat de zonkracht is, dit vertelt de hoogte van de zon, dikte van de bewolking en ozonlaag en geeft de mate van weerkaatsing.